Good Cake jest cukiernią rzemieślniczą, w której pieczone są ciasta w anglosaskim stylu. W pewnym sensie Good Cake powstało, kiedy założycielka zaczęła piec (miała wtedy ledwie 4 lata). Cukiernia została założona w 2011 r. przez Szkotkę – Bellę Szalę, która osiadła na Śląsku. Dlatego Bella wyrastała we wspaniałej anglo-amerykańskiej tradycji pieczenia, jej misją stało sie wprowadzenie na polski rynek dorobku cukierniczego Wielkiej Brytanii oraz Stanów Zjednoczonych. Od tamtego czasu do dziś z pasją tworzy pyszne ciasta, tarty, serniki i ciasteczka. Być może najlepszym przykładem jej oddania pieczeniu jest słynne ciasto brownie, słynne dlatego zajęło jej mniej więcej 18 lat prób, żeby osiągnąć doskonały przepis.


Cieszymy się świetną opinią co do jakości naszych wypieków. Nasza piekarnia dostarcza produkty o szerokim wachlarzu smaków, niecodzienne wypieki, dokładając starań by każde z naszych pyszności również pięknie wyglądało. Skąd nasza filozofia ciast: Look Good – Taste Good – Be Good

Jakość jest dla nas kluczowa. Używanie składników o niskiej jakości skutkuje w równie niskiej jakości wypiekach. Używamy najlepszych składników, np. we wszystkich naszych wypiekach używamy jaj od kur hodowanych na wolnym wybiegu. W naszych ciastach nie używamy sztucznych dodatków ani konserwantów – chcemy by nasze ciasta były nie tylko smaczne, ale również zdrowe. A w tym wszystkim pragniemy by nasi klienci byli zadowoleni.


W związku z tym, mamy bardzo wysokiego standardu obsługi klientów. To jest dlatego, rozumiemy, że ciasta bardzo często są częścią ważnych uroczystości. Każde zamówienie traktujemy tak jakbyśmy piekli dla naszej rodziny. Nasi stali klienci wiedzą, że mogą nam zaufać i mamy nadzieję, że Wy również obdarzycie nas takim samym zaufaniem!


Zapraszamy do zamawiania naszych ciast i cieszenia się ich wyglądem i smakiem!